Αριστερά, αριστερά να το καρφώσεις το μαχαίρι…


Η Αριστερά στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο ιστορικά και δεν προτίθεμαι να το αναλύσω αυτήν την στιγμή.

Απλά είναι κωμικοτραγικό το γεγονός πως η Αριστερά χωρίζεται σε…

χμμμ…

πόσα κόμματα άραγε;

Επιτρέπεται η Αριστερά να χωρίζεται σε 100 κόμματα; Υποτίθεται ότι η Αριστερά πρέπει να είναι συνασπισμένη (καθόλου τυχαία η λέξη) και ρεαλιστική όπως κάθε κόμμα.

Όταν εσείς κύρια Παπαρήγα, κύριοι Τσίπρας και Κουβέλης αντιπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων «αριστερών» κινημάτων μάχεστε μεταξύ σας ενώ ο στόχος σας είναι «ο πόλεμος ενάντια στον λαϊκισμό και το κεφάλαιο» τότε σίγουρα δεν πετυχαίνετε τίποτα.

Γιατί όμως η αριστερά να είναι χωρισμένη; Γιατί μία πολιτική άποψη που δηλώνει προοδευτική να αποτελείται από πάρα πολλά κόμματα, μερικά από τα οποία δεν τα ξέρει κανένας;

Η «Δημοκρατία» μας χρειάζεται όλα τα κόμματα, είτε αυτά μας αρέσουν είτε όχι. Χρειαζόμαστε και το Κ.Κ.Ε. και το Λά.Ο.Σ. με τις διάφορες μαλακίες που πετούν στα Σομπολικά Μ. Ε..

Χρειαζόμαστε όμως λίγα κόμματα και περισσότερα κινήματα.

Επειδή όμως παρ’ όλα αυτά παρεκτρέπομαι από το θέμα, επανέρχομαι πίσω σε αυτό.

Είπαμε ότι η Αριστερά πρέπει να είναι ενωμένη και ρεαλιστική.

Οι εποχές Μάρξ, Λένιν, Στάλιν και Τρότσκι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οφείλει η Ελληνική Αριστερά να αλλάξει προσανατολισμό και να γίνει πιο κοινωνική και λιγότερο οικονομική για τους ίδιους της τους ψηφοφόρους.

Κακά τα ψέματα το υπάρχον σύστημα του Οικονομικού -και μη- Φιλελευθερισμού έχει αρχίσει να καταρρέει αλλά είναι δύσκολο να αποκολληθεί από την σύγχρονη οικονομία.

Πρέπει πρώτα απ’ όλα η Αριστερά να διώξει από το λεξιλόγιό της λέξεις όπως «κεφάλαιο», «λαός», «αντιλαϊκός», «λαϊκισμός», «καπιταλισμός». Πρέπει να διώξει αρρωστημένα άτομα, κομματόσκυλα των πανεπιστημίων που νομίζουν ότι θα καταρρίψουν το σύστημα. Πρέπει να συγκεντρώσει ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων.

Σίγουρα όμως είναι υποχρέωσή της να κάνει μία συντηρητική κοινωνία προοδευτικότερη βήμα-βήμα, λάου-λάου (όχι όπως ο Χατζηνικολάου). Είναι αυτή που θα κάνει τους Έλληνες να δουν μία πιο ριζοσπαστική ματιά σε διάφορα κοινωνικά θέματα, είναι αυτή που πρέπει αντί να έχει ασπίδα το «Κεφάλαιο» του Μαρξ, να έχει ως σύμβολο την Οικολογία που ως κίνημα θεωρείται  ως ένα από τα πιο Αριστερά. Έστω και για λόγους marketing, τώρα που η Οικολογία πουλάει, πρέπει τα κόμματα της Αριστεράς να συμβάλλουν στο περιβάλλον.

Δεν θέλει ο κόσμος μία πολιτική του προηγούμενου αιώνα. Θέλει μία πολιτική μετριότητας, νατουραλισμού και ανθρωπιστικής προόδου.

Για όλα αυτά τα πρέπει που πιστεύω ότι θα κάνουν μία καλύτερη Αριστερά μάχεται η τωρινή.

Γιατί εάν υπάρξει μία σύγχρονη Αριστερά θα τελειώσουν οι μίζες, τα δώρα, τα κρυφά βιβλία, τις φιλοσοφίες με τις οποίες τόσοι και τόσοι φοιτητές μαθαίνουν με σκοπό να φάνε κανένα φράγκο από ιδεολόγους.

Έτσι την επόμενη φορά που θα θελήσετε να περιγράψετε την πολιτική σας φυσιογνωμία, πείτε καλύτερα προοδευτικός και όχι αριστερός.

Ίσως να είστε κι εσείς ένας από το σύστημα και να μην το ξέρετε…

Ο πίσω από τις λέξεις Φυσικός σας, 8/5/2010.

Comments
One Response to “Αριστερά, αριστερά να το καρφώσεις το μαχαίρι…”
 1. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Τα παρακάτω είχα στείλει σε μια αριστερή, από τις φανατικές του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, από αυτές που είχαν κάποτε ανεβάσει το ποσοστό του στο 17% σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, και αρνήθηκαν να αναρωτηθούν γιατί έπεσε ξαφνικά..

  ……
  Το γράφω επειδή, δεν έχω συναντήσει ούτε έναν αριστερό του Συνασπισμού ή της συγγενικής πανσπερμίας των συστατικών στοιχείων τους, που να σταματά ένα δευτερόλεπτο τον αυτοθαυμασμό του και την ειρωνεία που επιφυλάσσει σε όποιον διαφωνεί με τη γραμμή της ηγεσίας.
  ……………………
  Καταλαβαίνω ότι θεωρείτε κύριοι του Συνασπισμού ότι όποιος ασκεί την παραμικρή κριτική στον ΣΥΝ κλπ είναι ψυχασθενής… Σας δείχνω κατανόηση..

  Τώρα που οι δημοσκοπήσεις του ΣΥΝ τον δείχνουν να έχει κολλήσει στο 2,4% και σε λίγο θα γίνει ότι και το ΚΚΕ Εσωτερικού που ούτε σε μουσείο δεν το αναφέρουν, παραθέτω πάλι τα λόγια μου, μήπως κάποιοι, με την έπαρση που τους διακρίνει θελήσουν να συνεχίσουν την αλαζονική τους θεώρηση των πραγμάτων.

  ///…Μπορώ να ξεχάσω κάτι που μου έκαναν τότε που ήσαν οι ίδιοι άνθρωποι του Συνασπισμού στη Βουλή με αυτούς που σκέφτονται το νέο σχήμα «Δημοκρατική Αριστερά»; (Ο ΣΥΝ δεν ήταν το κόμμα με τα μικρά ποσοστά και τη μεγάλη έπαρση;)

  Αυτό το δίκιο που ζήτησα να μου κάνουν (διαβίβαση αναφοράς σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για παραβίαση από την κυβέρνηση της κοινοτικής οδηγίας 2000/78/ΕΚ) θα τους κόστιζε 30 φορές λιγότερο από το να αγοράσουν ένα τσαμπί σταφίλι από το μανάβη.

  Ήμουν βλάκας που δεν φαντάστηκα τότε το μέγεθος του μεγαλείου τους, και επέμεινα το κρίσιμο διάστημα να παρακαλώ αυτούς τους συγκεκριμένους. Εκείνοι ψήλωσαν κατά μερικούς πόντους από τα παρακάλια μου και αισθάνθηκαν ότι δεν είχαν υποχρέωση ούτε να μου απαντήσουν αρνητικά. Ούτε και στις περασμένες εκλογές που έθιξα το θέμα στο Ιντερνετ, δεν σκέφτηκαν ούτε να ζητήσουν συγγνώμη. Τι θα τους κόστιζε η συγγνώμη;

  Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ρουσφέτι. αυτό προκύπτει από α) το γεγονός ότι βγήκαν στη συνέχεια δικαστικές αποφάσεις υπερ εμού για το συγκεκριμένο θέμα (άσχετα που δεν εφαρμόζονται) και β) γιατί τους έχουμε στη Βουλή όταν σκοπός τους σύμφωνα με τον Κανονισμό τους είναι και να επισημαίνουν πράγματα ώστε ο πολίτης να μην προσφεύγει πάντα στα δικαστήρια; (αμαν είναι και για άλλες δουλειές τα δικαστήρια).

  Με έγραψαν κανονικά, και στη συνέχεια αρνήθηκαν έστω και να ζητήσουν συγγνώμη. Τώρα μου λέτε γιατί εγώ δεν μιμούμαι το Χριστό και να στρέψω την παρειά μου να μου δώσουν και άλλο χαστούκι; (αυτό με συμβουλεύουν οι φανατικοί οπαδοί του Τσίπρα και του Κουβέλη). Και αν το κάνω, θα βοηθήσει αυτό την Αριστερά; Ή μήπως κάποιος καινούργιος Τσίπρας με ωραίο μαλλί, ωραίο πρόσωπο, ωραία μοτοσικλέτα και αλλοδαπή διαθέσιμη για δεξιώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, πάρει τα πάνω του και μαζέψει πάλι ένα 17% όχι οποιωνδήποτε ανθρώπων αλλά ανθρώπων της αριστεράς και το πετάξει κάποτε σαν γόπα στο δρόμο για να το πατήσει και στριφτά με το παπούτσι του. Έτσι γίνονται αυτοί που δυναμώνουν μόνο με συνθήματα και δεν βοηθούν τον συνάνθρωπο όταν είναι η δουλειά τους η ίδια να βοηθήσουν (δεν ζήτησα ρουσφέτι ή διορισμό!).///
  ……..

  Το τέλος όλων αυτών των κομμάτων της κοροϊδίας έρχεται. Όσοι ζήσουμε μετά το τέλος αυτής της λαίλαπας που μας έπεσε – σαν συνέπεια είτε της κοροϊδίας είτε των ανεδαφικών κοροϊδευτικών συνθημάτων «να πληρώσει η πλουτοκρατία», «εμείς θα αγωνιστούμε στους δρόμους» κλπ, κάποτε θα αναγκαστούμε να συμπήξουμε συνεταιρισμούς, βασισμένους στην αδελφοσύνη και την πραγματική και όχι λεκτική αλληλεγγύη. Όσοι αποδεδειγμένα βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους, ίσως να έχουν ελπίδες να αποτελέσουν στελέχη ή πυρήνες αυτών των σχημάτων που θα υπάρξουν μετά την καταστροφή της Ελλάδας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • Αρχείο άρθρων

Αρέσει σε %d bloggers: