Κοινωνία: Amber Alert


Καλημέρα σας και δυστυχώς θα αναφερθώ σε μία τραγική είδηση αυτήν της δολοφονίας του κακοποιημένου κοριτσιού από την Βουλγαρία.

Ναι, αναφέρω εθνικότητα. Γιατί την αναφέρω όμως;

Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που εξαφανίζονται δεν είναι Έλληνες, αλλά Τσιγγάνοι, Αλβανοί και από άλλες βαλκανικές περιοχές.

Όχι, δεν ξεκινώ εθνικιστικό παραλήρημα όμως γιατί εξαφανίζονται κυρίως αλλοδαποί από τα Βαλκάνια;

Θα ξεκινήσω την αναφορά μου γενικά με διαχωρισμό Ελλάδας και Ευρώπης.

Στην Ευρώπη τα παιδιά μεγαλώνουν για να ενηλικιωθούν και να φύγουν από τα 15-16 από το σπίτι, ενώ εδώ τα παιδιά μεγαλώνουν για να ενηλικιωθούν και να φύγουν μόλις πεθάνουν οι γονείς τους.

Κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει πως στο εξωτερικό οι οικογενειακοί δεσμοί είναι πολύ χαλαροί έως και τυπικοί σε σχέση με εδώ που ακόμα υπάρχει ένας υποτυπώδης έλεγχος (αν και στα αστικά κέντρα λειτουργεί το σύστημα Ευρώπης).

Τώρα πάμε στα Βαλκάνια -στα οποία ανήκουμε και εμείς φυσικά.

Η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών η οποία δεν δίνει προτεραιότητα στους αιτούντες πολιτικού ασύλου και δεν ελέγχει τα μητρώα των μεταναστών που έρχονται ώστε να υπάρξει ένα φιλτράρισμα (ναι, περιγράφω την σωστή λειτουργία της κρατικής μηχανής) και δεν απελαύνει όσους διαπράττουν εγκλήματα είναι η κύρια αιτία για την εξαφάνιση κοριτσιών και αγοριών που πέφτουν θύματα μαφίας είτε για πώληση οργάνων είτε για σωματεμπορία είτε για βιασμούς. (Στην παιδοφιλία είμαστε ειδικοί εμείς.)

Προσοχή, δεν λέω ότι φταίνε οι ξένοι. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!

Όταν μπαίνουν σε μία χώρα που δεν υπάρχουν νόμοι και αν υπάρχουν δεν τηρούνται (ή ακόμα και να είναι της παλαιολιθικής) οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν ότι όλα εδώ είναι ένα μπουρδέλο. Γιατί να μην ανοίξουν κι ένα κυριολεκτικά;

Η Ελληνική κοινωνία ανέπτυξε πολλά καλά και κακά στοιχεία που όμως την βοήθησαν να παραμείνει μακριά από το έγκλημα.

Αυτά αποτελούν την στενή σχέση των μελών της οικογένειας, ο θεσμός της γειτονιάς και το κακά, η κοινωνική κατακραυγή και ο φόβος.

Αν προσέξουμε θα δούμε πως αποτελούν κύρια συστατικά της κοινωνίας της χούντας, μιας κοινωνίας υπερσυντηρητικής και κυρίως φόβου «να μην με κράξουν στην Άνω Ραχούλα και βγάλω κακό όνομα».

Τώρα έχουμε την κατάργηση των δύο πρώτων δεσμών, την αποξένωση των παιδιών και την προσθήκη ενός κακού: της κατάργησης των αξιών και των θεσμών και της ταυτόχρονης καλλιέργειας ηδονών (με την Σωκρατική έννοια) σε ένα τεράστιο επίπεδο.

Μαζί με την παγκοσμιοποίηση οδηγούμαστε στην αλλοτρίωση και την κανιβαλοποίηση όλων των πολιτών.

Φυσικά δεν λέω ότι η λύση είναι η χούντα. Η λύση είναι η ανθρωπιστική παιδεία και η καλλιέργεια του πολιτισμού.

Το κοριτσάκι λοιπόν, η Ρένι που έγινε το πρόσωπο της χθεσινής ημέρας όπως και άλλα παιδιά, πλήρωσε τα σφάλματα της νομοθεσίας, της παιδείας και της κοινωνίας των Ελλήνων.

Πλήρωσε τα σφάλματα μιας κοινωνίας που όχι μόνο αδιαφορεί για τον πλησίον αλλά θέλει να τον εξαφανίσει και που σκέφτεται πώς να ικανοποιηθεί -ηδονή- αφού βλέπει ότι ζει για τρέφει άλλους (μιλάω για τους Έλληνες παιδεραστές κυρίως).

Θα πληρώσουμε όλοι τα σφάλματα -αργά ή γρήγορα και όχι απαραίτητα έτσι- και θα πρέπει να αλλάξουμε γραμμή για να αποφύγουμε μερικά από αυτά.

Όσο ακατάλληλο κι αν φανεί αυτό που θα γράψω, πιστεύω πως θα συμβεί πραγματικά. Όπως ο κύκλος έτσι και το παγκόσμιο χωριό ανακυκλώνεται. Η περίοδος ευμάρειας και αύξησης του πολιτιστικού επιπέδου φέρνει την απόλυτη εξαθλίωση του ανθρώπινου είδους και τούμπαλιν.

Δεν μπορούμε -ατομικά- να αλλάξουμε τα πράγματα, τουλάχιστον όχι τώρα. Αξίζει όμως να προσπαθήσουμε μέσω του Διαδικτύου για την δημιουργία μιας κοινωνίας δημοκρατίας, προόδου, σκεπτικισμού και σεβασμού.

Αυτό το μπορούμε!

Αφιερωμένο στην Ρένι για να την θυμόμαστε που και που…

Ο χωρίς λόγια Φυσικός σας, 23/8/2010.

Υ.Γ.: Μιλάτε με τα παιδιά σας, επικοινωνήστε με αυτά και μην τα αφήνετε στο σκοτάδι μην τυχόν και σκανδαλιστούν. Πρέπει να γνωρίζουν για αυτά τα φαινόμενα.

Advertisements
Comments
One Response to “Κοινωνία: Amber Alert”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] post by ofysikos var addthis_language = 'en'; Filed under Uncategorized Τι αλλάζει […]Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Αρχείο άρθρων

Αρέσει σε %d bloggers: